Tajland, u more pušteno 1.066 kornjača da kralj živi duže

Stotine ljudi na plaži u tajlandskom gradu Čonburiju, na oko 50 kilometara jugoistočno od prestonice Bangkoka, posmatrale su kako je u more pušteno 1.066 kornjača u okviru ovonedeljne proslave rođendana novog kralja Tajlanda Mahe Vadžiralongkorna, javlja Rojters.

Rođendan svog kralja, 28. jul, tajlandska vojna vlada ove godine je proglasila državnim praznikom.

U okviru proslave u Centru za zaštitu morskih kornjača u Čonburiju muškarci i žene koji služe u Kraljevskoj mornarici Tajlanda u more su pustili kornjače.

Broj kornjača određen je spajanjem broja 10 koji je izabran kao simbol kralja Rame Desetog, što je drugo ime Mahe Vadžiralongkorna, i broja 66, što je godinu više nego što on sada ima godina, kako bi se kralju poželela dugovečnost.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи