Teksas, za neposlušne učenike – batine!

Tri škole u američkoj državi Teksas saglasile su se da uvedu batine kao vid kažnjavanja neposlušne dece, ali ta mera će moći da se primenjuje samo na deci čiji su roditelji dali pristanak, objavio je britanski „Indipendent“.

U pitanju su škole u gradu Tri rivers koje pohađaju deca od četiri do 18 godina.

Za kažnjavanje su propisana jasna pravila – učitelji i nastavnici moći će da koriste drvenu palicu kako bi kaznili neposlušne učenike.

Svaki učenik dobiće po jedan udarac za svaku „vralogiju“ kao na primer za kršenje pravila ponašanja u učionici ili za neslušanje učitelja.

Ipak, neće svi nastavnici moći da koriste drvenu palicu – na to će pravo imati samo vaspitači i direktor, napominje britanski list.

Endru Amaro, koordinator za vaspitanje u kampovima osnovnih škola u okrugu i predlagač nove/stare mere, veruje da će se na ovaj način efikasnije vaspitavati deca uzrasta od četiri do 12 godina.

Amaro kaže da je on bio kažnjavan na taj način kao učenik i da je to na njega delovalo.

„Veoma je uticalo na mene. Znao sam da ako upadnem u nevolju sa nastavnicima i pokažem nepoštovanje, šta god bilo u pitanju, znao sam da ću dobiti 'po turu' od direktora“, priseća se Amaro.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво