„Travel čenel“: U Hrvatskoj se ne vozite vozom, ne spominjite Srbe i pazite na mine

Britanske turiste, koji nameravaju da putuju u Hrvatsku na odmor, „Travel čenel“ savetuje kako da se ponašaju u toj zemlji. Između ostalog, ne treba da koriste vozove, niti spominju Srbe, ali i da paze na mine.

Objašnjava se da rat iz devedesetih još traje u glavama mnogih stanovnika, ali i da su Hrvati tokom istorije često bili pod vladavinom drugih – Mađara, Turaka, Austrijanaca, Italijana.

„Međutim, ukoliko Hrvatsku povežete s Jugoslavijom, lako ćete im dići živce. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslovenima ili porediti sa Srbima, za neke je to još osetljiva tema“, navodi magazin, prenosi hrvatski portal Indeks.

List turiste upozorava i da paze gde hodaju, ukoliko se kreću šikarama i šumama u unutrašnjosti, posebno u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu zbog opasnosti od mina.

Turiste savetuju da se voze autobusom, ne i vozom, jer hrvatska železnica ne povezuje gradove na jugu.

„Hrvatske železnice će vas zbuniti“, navodi Travel čenel i dodaje da su rentakar vozila uglavnom sa ručnim menjačem.

„Ne pričajte mobilnim telefonom dok vozite, to je izričito zabranjeno u Hrvatskoj. Njihovi vozači ponekad agresivno pretiču, pa bolje gledajte na put, nego na divan krajolik. Lokalci često voze ludo i ne poštuju ograničenje brzine, pa treba paziti u saobraćaju“, upozoravaju iz Travel čenela.

Takođe se savetuje i da se turisti u toplesu mogu pojaviti na gradskim plažama, ali da budu oprezni na jugu, gde su stanovnici konzervativniji, kao i da to nikako ne rade u blizini crkava.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи