U Jagodini napravljen najveći špricer na svetu – 1.000 litara!

U Jagodini je, od roze vina kruševačkog „Rubina“ i „Soda vode“ iz Jagodine, napravljen špricer od 1.000 litara, do sada najveći na svetu.

Spravljanju špricera, sinoć na terasi restorana „Restoran 360 Nikola“ u Turističkom kompleksu „Đurđevo brdo“, koji je bio organizator, prisustovalo je više od 1.000 Jagodinaca i turista, izjavio je Tanjugu menadžer restorana Nikola Pavićević.

Posudu sa vinom, iz hladnjače, na terasu restorana dovezao je viljuškar i postavio na jedno drveno bure, a zatim su radnici počeli da sipaju soda vodu.

Sve to uz muziku i brojne ljubitelje dobrog špricera, a najbolji je, tvrdi Pavićević, kada je „pola-pola – pola vina, a pola soda vode“.

Mešanje vina i vode trajalo je više od sat vremena, počelo je tek nešto pre 23 sata a završilo, nekoliko minuta posle ponoći.

U okviru ove manifestacije organizovano je takmičenje u brzom ispijanju špricera, koje su podržali brojni sponzori, a svi koji su bili na ovoj manifestaciji su mogli da degustiraju napravljeni špricer.

U Jagodini je 2012. godine održano prvo pravljenje špricera – napravljen je jedan od 800 litara, a do tada su rekord držali Italijani, vinarija „Lazarino“ sa 575 litara, objasnio je Pavićević.

„Ovim od 1.000 litara smo oborili vlastiti rekord od pre pet godina i ovo je rekord u svetu, niko nije napravio veći“, rekao je Pavićević.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво