Mlada Saudijka u mini-suknji podelila zemlju – jedni je brane, drugi bi da je hapse

Mlada Saudijka je izazvala senzaciju na internetu postavljanjem snimka u kojem šeta ulicom u mini-suknji i kratkoj majici, i tako podelila zemlju na one koji traže njeno hapšenje i one koji je brane.

Sajtovi povezani s vladom danas su izvestili da zvaničnici duboko konzervativne države razmatraju moguće pravne mere protiv te žene.

Žene u Saudijskoj Arabiji u javnosti moraju da nose dugačku i široku odeću. Najveći broj ih prekriva kosu i lice crnim velom iako se za strane zvaničnike prave izuzeci.

Snimak, koji se prvo pojavio na Snepčetu, prikazuje ženu u šetnji praznom istorijskom utvrđenju u Ušajageru, selu severno od Rijada.

Selo se nalazi u regionu Nadžd, domu nekih od najkonzervativnijih saudijskih plemena i porodica.

broj komentara 21 pošalji komentar
(utorak, 18. jul 2017, 13:01)
anonymous [neregistrovani]

Dvolični su oni

Oni svoje žene pokrivaju, a gledaju za našima kad dođu u Evropu. Zar to nije dvolično.

(utorak, 18. jul 2017, 12:06)
глас разума [neregistrovani]

Мушки свет!

Опет видимо колико је свет у коме живимо мушки свет... и нема то много везе ни са религијом ни са богом... јер бог је и мушкарца и жену створио голе, без одеће и није их присилио да носе бурке, то су мушкарци урадили из крајње себичних разлога... Своје жене спаковали у бурке и заштитили од сваког туђег погледа, а сами увек зверају наоколо не би ли видели какву разголићену цицу, па ако им се допадне да отворе свој буђелар. Тужно је да у 21. веку жена нема право да сама одлучи шта жели да обуче и да буде у тој мери дискриминисана неким мушким законима. А нешто не видим ангажман САД за права жена и поштовање елементарних људских права у Саудијској Арабији, изгледа да им тамо такве ствари не сметају да би имали уносно савезништво.

(utorak, 18. jul 2017, 12:01)
Milica [neregistrovani]

Pogrešno povezivanje

Žena na ovoj fotografiji uopšte i nije ta Saudijka o kojoj ovaj tekst govori. Lepo piše "Ilustracija", a mnogi su pogrešno razumeli da je to ona, što se da zaključiti iz njihovih komentara.

(utorak, 18. jul 2017, 11:06)
Sofija [neregistrovani]

Re:muslimanke i Zapad

Meni pare nisu prioritet u životu,tako da me bogati šeici uopšte ne zanimaju.
Ono što meni kao ženi smeta kod muslimana na Bliskom istoku nije propisana odeća,već što su zabranili ženama da studiraju,da se zapošljavaju ili da voze kola(i bicikl u Saudijskoj Arabiji)...To je mnogo gore nego što žene moraju da se pokrivaju na ulicama!

(utorak, 18. jul 2017, 09:56)
Vlado [neregistrovani]

Saveznik

Americki saveznik oaza demokratije.

(utorak, 18. jul 2017, 08:41)
anonymous [neregistrovani]

Sve je Cisto kao suza

Ovde je sve cisto suknja uopste nije mini, ih kako mini moze biti, ovo je nista. Slikana je iz Zablje perspektive pa tako izgleda. inace morala je zbog vitamina B da je malo glacne sunce.

(utorak, 18. jul 2017, 08:39)
anonymous [neregistrovani]

Maxi suknja

Nevidim sta je ovde sporno osim u nazivu Mini? Kod nas ovo nije mini ovo je od normale do maksi suklnja.

(utorak, 18. jul 2017, 08:37)
Gavrilo smeker [neregistrovani]

Zivele mini suknje

Ja sam veliki pobornik mini suknji, zato sto je to dobro za zene zbog bolje ventilacije. Svi znamo kako izgleda kad je vrucina. Kome to smeta neka ide van civilizacije u neku sumu.

(utorak, 18. jul 2017, 07:08)
anonymous [neregistrovani]

Razmisljanje jednog profesionalca iz naftne industrije

Kao covek koji radi u naftnoj industriji, obisao sam mnoga mesta. I gde god je naftna industrija, tu je i parada mladih zena koje bi da nalove bogate naftase i olinjalih matorih naftasa koji bi da nalove mlade cice. Svako hoce da ima ono sto nema, kaze izreka...
Sad, u Saudijskoj Arabiji svega toga ima, ali su domace zene izuzete iz sistema, u igri su samo Filipinke koje rade po lokalnim kompanijama. Ali, daleko bilo da lokalno stanovnistvo ne bi da zivi normalno. Vecini uzasno smeta vladajuca klasa i njihova ekstremna verska doktrina. I na duge staze, taj rezim mora da padne, nemoguce je da se odrzi. A kad se to desi, onda cu ja da nadjem posao u Saudijskoj Arabiji, jer... imaju predivne zene!

(ponedeljak, 17. jul 2017, 23:41)
Steph [neregistrovani]

Sofija

Podržavam. :)