Za šta aplauz, kad je pažnja odlutala, a kome namigivanje?

Ekspoze premijerke Ane Brnabić propraćen je brojnim aplauzima i odobravanjem, ali i padom pažnje u jednom trenutku, pa je mandatarka morala da zamoli poslanike za malo koncentracije. Premijerka je u jednom trenutku i namignula jednom poslaniku.

Prvi aplauz tokom izlaganja ekspozea u Skupštini Srbije mandatarka za sastav nove vlada Ana Brnabić dobila je kada je izgovorila da je „čast služiti svojoj zemlji i gledati kako se ona menja nabolje“.

Odobravanje i naklonost iz skupštinskih klupa u vidu aplauza mandatarka je dobila i kada je saopštila da „nijedna vlada u poslednjih deset godina nije započela mandat sa tako dobrim stanjem u budžetu kao ova“, na čemu, kako je rekla, može da zahvali prethodnoj vladi i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Poslanici su aplauzom podržali i njen poziv da joj se pridruže u „zajedničkom radu na izgradnji kvalitetnije budućnosti i boljeg života“.

Svesna je većina poslanika da mandatarki nije bilo lako tokom prethodnih dana, kada su je mnogi javno napadali, te su aplauzom pozdravili deo ekspozea gde je rekla: „Uprkos uvredama u javnom govoru, koje su mi već upućene proteklih dana i koje mogu da očekujem u budućnosti, ja ću istinu i činjenice braniti sa dostojanstvom i dignitetom.“

Izlaganje mandatarke prekinuto je gromoglasnim aplauzom i kada je rekla da će „izmeniti zakon o poljoprivrednom zemljištu, time onemogućiti potpunu liberalizaciju prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima“.

Pažnju i koncentraciju su, međutim, gubili u trenucima kada je govorila o značaju koji pridaje digitalizaciji i IT sektoru, pa je mandatarka morala da ih zamoli za više pažžnje.

Sama Brnabićeva je, u jednom trenuku, skrenula pogled sa ekspozea, ugledala nekog od poslanika kojem je namignula, ali se ne zna kome.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи