Đaci moraju na popravni ispit iz likovnog vaspitanja

U jednoj osnovnoj školi u Podgorici dogodilo se nešto što do sada nikad nije zabeleženo – više učenika petog, šestog i osmog razreda moraće da polažu popravni ispit iz predmeta likovno vaspitanje.

Internet portal CDM je preneo ocenu psihološkinje Radmile Đurišić da je to potpuno opravdan postupak, jer je, kako je objasnila, likovno vaspitanje veoma važno za razvoj ličnosti.

„Isto se boduje pet iz likovnog i pet iz matematike. Na kraju se sve ocene saberu i dete dobije prosečnu ocenu. Ali su se uvek vrednovali više fizika, matematika, biologija, a predmeti kao likovno, fizičko i muzičko vaspitanje, podrazumevaju se. Drago mi je da se to više ne podrazumeva“, rekla je Radmila Đurišić.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво