Đaci moraju na popravni ispit iz likovnog vaspitanja

U jednoj osnovnoj školi u Podgorici dogodilo se nešto što do sada nikad nije zabeleženo – više učenika petog, šestog i osmog razreda moraće da polažu popravni ispit iz predmeta likovno vaspitanje.

Internet portal CDM je preneo ocenu psihološkinje Radmile Đurišić da je to potpuno opravdan postupak, jer je, kako je objasnila, likovno vaspitanje veoma važno za razvoj ličnosti.

„Isto se boduje pet iz likovnog i pet iz matematike. Na kraju se sve ocene saberu i dete dobije prosečnu ocenu. Ali su se uvek vrednovali više fizika, matematika, biologija, a predmeti kao likovno, fizičko i muzičko vaspitanje, podrazumevaju se. Drago mi je da se to više ne podrazumeva“, rekla je Radmila Đurišić.

broj komentara 12 pošalji komentar
(utorak, 20. jun 2017, 13:17)
Stevan90 [neregistrovani]

Evo ja se javljam.

Ja sam apsolvent računarstva. Javljam se za eksperiment 7 dana vezbi na DIF-u. Sigurno neću biti uspešan kao vi koji to radite svaki dan, ali neću ni odustati ili se vraćati kući plačući.

Kontam šta si htela da kažeš, svakome je tuđ posao lakši. U pravu si, ali ovo nije pravi način da se to saopšti.

(utorak, 20. jun 2017, 12:35)
anonymous [neregistrovani]

Aha

Aha. . .

(utorak, 20. jun 2017, 10:12)
anonymous [neregistrovani]

@Вежбе на факултету

Pa akademac ako je to tako javi se Djokvicu za trenera. DIF je puno vise od "koluta" napred. Zalosno da jedan "akademac" tako razmislja.

(utorak, 20. jun 2017, 10:07)
anonymous [neregistrovani]

Brojcane ocene nisu za svakog

Iskompleksirani profani difovci, likovnjaci, muzicari. . .

(utorak, 20. jun 2017, 09:49)
Boom [neregistrovani]

Radiša

I???

(utorak, 20. jun 2017, 09:37)
Tamara [neregistrovani]

Difovka

Kako bih ja volela da si ti 7 dana išao na vežbe tvog cimera difovca, plačući bi se vraćao kući. Samo kompleksaši mogu ovako da komentarišu težinu nekog fakulteta... A garantujem da se nikada nisi oznojio u patikama.. zato tako pričaš.

(utorak, 20. jun 2017, 09:00)
Dile [neregistrovani]

Pribor

Psihološkinja nije navela, verovatno, da deca nisu donosila pribor za rad i nemarno su se odnosila prema predmetu i nastavniku što opravdava nedovoljne ocene iz ovih predmeta.

(utorak, 20. jun 2017, 07:26)
Радиша Вељковић [neregistrovani]

Вежбе на факултету

Пре тридесетак и више година, као студент машинства у Нишу кренем са цимером "дифовцем"на вежбе. Он са рукама у џеповим а ја у ташни носим збирку, књигу, таблице, дигитрон, свеске са вежби и предавања. Он иде да вежба "колут напред" а ја да радим графички рад из транспортних уређаја. Након извесног времена нађемо се као колеге академски грађани и професори . . .

(utorak, 20. jun 2017, 01:47)
anonymous [neregistrovani]

Re: Aa

Odlicna serija, sjajan lik. Svaka cast za poredjenje! :)

(ponedeljak, 19. jun 2017, 22:43)
anonymous [neregistrovani]

Psiholig

Psioholoze vrati diplomu! Likovno, muzicko i fizicko su ore svega predmeti koji nemaju preveliki znacaj za buduci zivot pojedinica osim ako on nema afiniteta i talenta za ove predmete. Ovi predmeti pobudjuju kreativnost ali ne uticu na apstrakno razmisljanje, prilagodjavanje j resavanje problema poput matenatike fizike ili hemije. Ovi predmeti bi trblebali da budu izborni i nikako ne bi smeli da budu ogranicavajacu u skolovanju dece.