Kao braća Dalton – iz zatvora pobegli kroz 12 metara dugačak tunel

Bekstvo iz zatvora kroz iskopan tunel obično se povezuje sa braćom Dalton iz stripa „Talični Tom“, ali ponekad se takve stvari sreću i u stvarnosti, poput nedavnog bekstva četvorice zatvorenika iz zatvora „Kerobokan“ na Baliju kroz 12 metara dugačak tunel.

Stražari su danas primetili da nedostaju četvorica zatvorenika, a ubrzo su pronašli i tunel, prečnika 40 centimetara, iza zatvorske klinike, u blizini stražarske kule.

Među zatvorenicima koji su pobegli su Australijanac Šon Dejvidson, koji je zatvoren zbog falsifikovanih dokumenata i ostalo mu je da odsluži samo još dva meseca od svoje jednogodišnje kazne, Indijac Saje Muhamed Said i Maležanin Ti Kok King, koji su služili 14 i sedam i po godina kazne zbog dilovanja droge.

Četvrti begunac je Bugarin Dmitar Nikolov Ilijev, koji je služio sedam godina zbog pranja novca.

Stražari misle da su zatvorenici pobegli tako što su iz svog odeljka preskočili ogradu kako bi došli iza zgrade klinike u dvorištu i odatle ušli u rupu.

„Tunel je dugačak oko 12 metara i mislimo da im je trebalo oko nedelju dana da ga iskopaju“, rekao je upravnik zatvora „Kerobokan“, Toni Naingolan.

Tunel izlazi na kanal koji posle dalje vodi blizu glavne ulice, gde kamere nisu radile jer su im kablovi bili isečeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи