Kao braća Dalton – iz zatvora pobegli kroz 12 metara dugačak tunel

Bekstvo iz zatvora kroz iskopan tunel obično se povezuje sa braćom Dalton iz stripa „Talični Tom“, ali ponekad se takve stvari sreću i u stvarnosti, poput nedavnog bekstva četvorice zatvorenika iz zatvora „Kerobokan“ na Baliju kroz 12 metara dugačak tunel.

Stražari su danas primetili da nedostaju četvorica zatvorenika, a ubrzo su pronašli i tunel, prečnika 40 centimetara, iza zatvorske klinike, u blizini stražarske kule.

Među zatvorenicima koji su pobegli su Australijanac Šon Dejvidson, koji je zatvoren zbog falsifikovanih dokumenata i ostalo mu je da odsluži samo još dva meseca od svoje jednogodišnje kazne, Indijac Saje Muhamed Said i Maležanin Ti Kok King, koji su služili 14 i sedam i po godina kazne zbog dilovanja droge.

Četvrti begunac je Bugarin Dmitar Nikolov Ilijev, koji je služio sedam godina zbog pranja novca.

Stražari misle da su zatvorenici pobegli tako što su iz svog odeljka preskočili ogradu kako bi došli iza zgrade klinike u dvorištu i odatle ušli u rupu.

„Tunel je dugačak oko 12 metara i mislimo da im je trebalo oko nedelju dana da ga iskopaju“, rekao je upravnik zatvora „Kerobokan“, Toni Naingolan.

Tunel izlazi na kanal koji posle dalje vodi blizu glavne ulice, gde kamere nisu radile jer su im kablovi bili isečeni.

broj komentara 0 pošalji komentar