AP o fontani na Slaviji

Muzička fontana na beogradskoj Slaviji privukla je pažnju i američke agencije „Asošiejted pres“, koja ističe da je instalacija – koja obuhvata 350 mlaznica, lajt-šou bogat bojama i, ponekad, glasnu muziku – naišla na podeljene reakcije Beograđana, od oduševljenja, do podsmevanja na društvenim mrežama.

AP navodi da su je gradske vlasti prozvale „najvećom fontanom u jugoistočnoj Evropi“ i da je formalno počela sa radom početkom ove nedelje muzikom iz italijanske opere i hitovima Majkla Džeksona, privukavši hiljade radoznalih prolaznika.

Agencija citira neke od njih koji su rekli da nisu impresionirani, pošto ih podseća na fontane viđene u Kini, uz opaske da je fontana na Slaviji mogla da bude originalnija i da je „previše glamurozna“, kao i da deluje „pomalo kič“.

S druge strane, prolaznici kojima se nova fontana dopala naveli su da ih je „fantastičnim bojama ostavila bez reči“, kao i da je „generalno lepa, iako bi mogla da bude koji decibel tiša“.

AP navodi da su društvene mreže preplavile šale na račun fontane i da su pojedine antivladine grupe najavile proteste na mestu na kojem se ona nalazi, dok je druga grupa pozvala na rejv žurku na Slaviji 1. jula.

Navodi se da je gradski menadžer Goran Vesić stao u odbranu projekta, navodeći da će fontana postati velika turistička atrakcija. On je rekao da će, zahvaljujući sistemu grejanja, fontana moći da radi i zimi do temperature od minus 20 stepena Celzijusovih.

„Ovo je jedina takva fontana u ovom delu Evrope“, rekao je Vesić.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво