AP o fontani na Slaviji

Muzička fontana na beogradskoj Slaviji privukla je pažnju i američke agencije „Asošiejted pres“, koja ističe da je instalacija – koja obuhvata 350 mlaznica, lajt-šou bogat bojama i, ponekad, glasnu muziku – naišla na podeljene reakcije Beograđana, od oduševljenja, do podsmevanja na društvenim mrežama.

AP navodi da su je gradske vlasti prozvale „najvećom fontanom u jugoistočnoj Evropi“ i da je formalno počela sa radom početkom ove nedelje muzikom iz italijanske opere i hitovima Majkla Džeksona, privukavši hiljade radoznalih prolaznika.

Agencija citira neke od njih koji su rekli da nisu impresionirani, pošto ih podseća na fontane viđene u Kini, uz opaske da je fontana na Slaviji mogla da bude originalnija i da je „previše glamurozna“, kao i da deluje „pomalo kič“.

S druge strane, prolaznici kojima se nova fontana dopala naveli su da ih je „fantastičnim bojama ostavila bez reči“, kao i da je „generalno lepa, iako bi mogla da bude koji decibel tiša“.

AP navodi da su društvene mreže preplavile šale na račun fontane i da su pojedine antivladine grupe najavile proteste na mestu na kojem se ona nalazi, dok je druga grupa pozvala na rejv žurku na Slaviji 1. jula.

Navodi se da je gradski menadžer Goran Vesić stao u odbranu projekta, navodeći da će fontana postati velika turistička atrakcija. On je rekao da će, zahvaljujući sistemu grejanja, fontana moći da radi i zimi do temperature od minus 20 stepena Celzijusovih.

„Ovo je jedina takva fontana u ovom delu Evrope“, rekao je Vesić.

broj komentara 49 pošalji komentar
(petak, 09. jun 2017, 03:34) - anonymous [neregistrovani]

....

Vala lupetate poprilicno,deca se smrzavaju,nemaju hrane i sl. , a eno nekom smeta fontana jer on nema dobar pritisak vode u kuci iako cak i ne zivi u Beogradu.Takvim kvazi opravdanjima nikada nista nije trebalo da bude sagradjeno ovde

(četvrtak, 08. jun 2017, 21:18) - Miki [neregistrovani]

Ja

Lupas gluposti, ja sam iz Bg-a i opet smatram da postoje pametnije stvari od fontane, a 100% ce nas zatrpati turisti zbog iste, pogotovu zimi da vide i to cudo da radi fontana na -20 dok se polovina dece u Srbiji smrzava.......

(četvrtak, 08. jun 2017, 16:00) - anonymous [neregistrovani]

Истина

Мени одвраћа пажњу кад возим туда.

(četvrtak, 08. jun 2017, 13:49) - Svetlana [neregistrovani]

Mentalitet

Ne mogu da verujem sa ima toliko ljudi koji uvek kritikuju..nije bitno sta je uradjeno...bitno je kritikovati...pa..ko vam brani da budete humani...pocev od komsija..rodbine...zaduzbinarstva...
Pustite ljude koji rade za napredak ovog grada da doprinesu da Beogradjani i nasi gosti uzivaju i nose lepe slike ovog dosta sivog grada.

(četvrtak, 08. jun 2017, 13:08) - Radivoje [neregistrovani]

Beograd

A ja mogu da se istuširam tek posle ponoći, tek tada je bolji pritisak da bi procurela topla voda. Ko mi je kriv što ne živim u Beogradu.

(četvrtak, 08. jun 2017, 12:34) - Boris Kidrič [neregistrovani]

Turista

Nek se lepo saobraćaj podvuče pod zemlju, ljudima otvoriti Slaviju i sve do Kneza napraviti pešačku zonu. Bočne veze isto podvuči ispod pešačke zone i svima lepo.

(četvrtak, 08. jun 2017, 12:08) - Nena [neregistrovani]

Fontana

Slazem se u potpunosti sa Vama ..... bolesnu decu lecimo SMS porukama dok se pare razbacuju na gluposti !!!!! Pitam se da li je ovo sad bilo naj neophodnije za drzavu ????? !!!!!!

(četvrtak, 08. jun 2017, 11:27) - Mirko [neregistrovani]

Fontana.

Fontana je super! Bravo Beograde!
Srbin I ponosan!

(četvrtak, 08. jun 2017, 10:35) - anonymous [neregistrovani]

@Dobra investicija na pograšnom mestu

Kolima do tamo,mogu da gledaju iz Autobusa,pa i sa setalista.

(četvrtak, 08. jun 2017, 09:45) - anonymous [neregistrovani]

nehumano

Dva miliona evra ,koliko je kostala fontana ,moglo je da se iskoristi u humane svrhe,za lecenje bolesne dece,za kupovinu zdravstvenih aparata,za socijalno ugrozene,za gradnju novih vrtica...Ovako,bacene pare.