Odgovor na učiteljičino kažnjavanje: To je zabranjeno Ženevskom konvencijom

Ava Morison Bel je jedanaestogodišnja devojčica iz Velike Britanije, kojoj se nikako ne sviđaju metode kažnjavanja koje sprovodi njena učiteljica.

Kada je u školi dobila upitnik u kojem se tražilo da oceni svoju učiteljicu i kaže šta bi mogla da popravi, Ava je napisala da je zadovoljna svojom učiteljicom u svemu sem kada je u pitanju grupno kažnjavanje.

Iako ima samo 11 godina Ava je istakla da kažnjavanje više učenika za bezobrazluk jednog nije pravedno za ljude koji nisu ništa loše učinili.

I ne samo to, onda je kao adut izvukla Ženevsku konvenciju.

„Ne treba da koristi grupno kažnjavanje jer nije pravedno prema onima koji ništa nisu učinili, a i po Ženevskoj konvenciji iz 1949. godine to je ratni zločin“, objasnila je Ava.

Kada je video šta je napisala, njen otac postavio je tekst na Tviteru uz pitanje: „Ne znam da li da je kaznim ili da joj kupim sladoled.“

Kasnije je pojasnio da je Ava veoma zadovoljna svojom učiteljicom, ali da joj se ne sviđa pomenuti način kažnjavanja.

Nakon 380.000 sviđanja, 116.000 „retvitova“ i hiljada reakcija, otac je samo postavio fotografiju Ave sa sladoledom i napisao: „Narod je rekao svoje.“

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи