Dobitnik šestice: „Loto“ je za mene najveća igra

Od šezdesetih godina prošlog veka, pa do sada, bez prestanka igram „Loto“, uplaćujem uvek na istom mestu i nastaviću da igram sve dok budem mogao, počeo je svoju priču za „Tanjug“ Svetomir Mladenović, koji je 23. maja bio jedan od samo dvoje dobitnika šestice u 41. redovnom „Loto kolu“.

Добитник шестице: „Лото“ је за мене највећа игра Добитник шестице: „Лото“ је за мене највећа игра

Dobitak od 1.287.510 dinara pripao je ovom stanovniku Labudovog brda, koji je nagradne igre počeo da igra već sa 14 godina.

„Prvo sam igrao lozove, 'Lutriju Jugoslavije', i tada sam dosta dobijao, ali su mi roditelji i dva strica uzimali listiće i naplatili, tako da nikad nisam saznao koliko sam osvojio. Verujem da je suma bila velika, jer su od nje kupili stotine aluminijumskih kašika, viljušaka i noževa za svadbu strica, a takav pribor je tada bio retkost“, navodi Mladenović.

On je, igrajući „Loto“, osvojio peticu sedamdesetih godina 20. veka, kada se izvlačenje pratilo na radiju.

„Čuo sam osam, 16, 17, 18, 19, to su moji brojevi koje sam igrao duže od deset godina. Prva tri dana bio sam jedini dobitnik premije koja je tada iznosila oko milion maraka. Kasnije su javili da nas ima ukupno 36, ali dobitak je svejedno bio veliki“, kaže Mladenović.

On je od tog novca sagradio kuću koju je nazvao Vila „Loto“ i koja je sa tim novcem na raspolaganju bila gotova za samo mesec dana.

„Jedan deo novca od ove novodobijene šestice ići će za ograđivanje te kuće, a deo ću dati ćerkama kojima nisam ništa dao u miraz zbog inflacije, pa nek sada imaju neku uspomenu od tate“, dodao je Mladenović.

Sam je pratio izvlačenje i nakon šest brojeva koji su bili oni koje je odigrao, čekao je poslednji koji mu je nedostajao – broj tri.

„Čekao sam tri, a izašao je broj 35. Osetio sam ubrzo da mi nije dobro, uzeo sam aprat za merenje pritiska i video da imam 220, pa sam morao da popijem lekove. Isto mi se desilo i kada sam dobio peticu, završio sam u Urgentnom centru od uzbuđenja“, priseća se Mladenović.

Slaviša kaže da je zadovoljan dobitkom, iako mu je nedostajao samo jedan broj za sedmicu, a nastavlja da igra svakog utorka i petka, jer je „Loto“ za njega „najveća igra“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво