Otkriće drevnog naselja zaustavilo izgradnju gasovoda u Albaniji

Izgradnja Transjadranskog gasovoda u Albaniji obustavljena je danas posle pronalaska drevnog naselja u istočnom delu zemlje.

Izvođač radova je saopštio da je „bogatstvo u keramici“ nađeno u selu Turan, najverovatnije iz ranog Gvozdenog doba, odnosno 10. i 9. veka pre nove ere, kao i kasnijeg rimskog perioda, od 4. do 6. veka nove ere.

Očekuje se da deo Transjadranskog gasovoda kroz Albaniju, dugačkog 215 kilometara, bude završen 2019. godine.

Gasovod kreće iz Azerbejdžana, prolazi kroz Tursku, Grčku i Albaniju i po dnu Jadranskog mora treba da stigne do južne Italije.

Prve isporuke gasa u Evropu tim putem se očekuju tokom 2020. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво