Turska, potapaju tenk da bi privukli turiste

Tenk star 76 godina, koji je korišćen u ratovima, biće potopljen u blizini obale jednog od najpopularnijih letovališta u Turskoj, Marmarisa, da bi služio kao turistička atrakcija.

Turska agencija Anadolija prenela je da će tenk biti potopljen na morskoj dubini od sedam metara kod obale Marmarisa, na jugozapadu Turske.

Turski zvaničnici su naveli da je taj tenk korišćen u mnogim misijama tokom Drugog svetskog rata i da će „od sada služiti turizmu“ i „doprinositi ekosistemu“.

Anadolija navodi da će to biti prvi potopljeni tenk u Turskoj i da vlasti tek treba da odrede pogodno mesto za njega.

Na obali Egejskog mora kod Kušadasija prošle godine potopljen je avion „erbas A-300“ kako bi služio kao atrakcija za ronioce i turiste.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво