Krokodil ljubimac posmatrao gašenje požara u Australiji

Vatrogasce koji su gasili požar u kući u australijskom gradu Darvinu sve vreme je posmatrao kućni ljubimac – četiri metra dugačak krokodil!

Prema rečima vatrogasca Bila Glisona, dvospratna kuća u predgrađu potpuno je uništena, ali veliki gmizavac koji je boravio u kavezu u dvorištu nije bio ugrožen.

„Bio je dobro obezbeđen i delovalo je da mu prija da me gleda dok sam obezbeđivao područje“, naveo je Glison i dodao da krokodil nije uticao na obavljanje posla.

Vlasti su saopštile da je požar najverovatnije izazvala uključena pegla, a Glison je naglasio da je kuća bila prazna kada su vatrogasci stigli.

Još nije odlučeno da li će krokodil biti preseljen.

Šumar Tom Nikols rekao je da su krokodili bili retki u predgrađima Darvina, a da je pomenuta životinja živela tu od pre nego što su krokodili postali zaštićena vrsta federalnim zakonom iz ranih sedamdesetih.

Broj krokodila se znatno povećao na severu Australije, pošto je zakonom o zaštiti obustavljen lov na njih. Krokodili koji žive u slanoj vodi imaju životni vek i do 70 godina i rastu čitavog života, pa mogu dostići dužinu i do sedam metara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи