Zumba osvojila Šabac

Šabac je sinoć bio u znaku zumbe koja je u tom gradu sve popularnija. Osim poznatih koreografija, predstavljena je jedna novina - „paund“, koju su osim okupljenih Šapčana mogli uživo, preko interneta, da prate i ljubitelji na svim kontinentima.

Muzika, pokret, dobra energija, okupila je na šabačkom trgu brojne vežbače svih uzrasta, ali i publiku koja je više od dva sata plesala u istom ritmu. U gradu gde je zumba omiljena rekreacija, predstavljena je i najmlađa instruktorka u Evropi, koja je stekla licencu sa nepunih 16 godina.

„Pet godina treniram, trudim se i radim i napokon sa 16 godina sam instruktor! Bavim se muzikom, volim da plešem kad god sam tužna ili srećna, ja plešem i uživam u tome“, kaže Jovana Pantić, najmlađa instruktorka zumbe u Evropi.

Pojedine Šapčanke, koje vole rekreaciju i imaju zdrave navike, ne odriču se zumbe ni u poznoj trudnoći.

„Ja sam u osmom mesecu trudnoće, uskoro ću u deveti i sve je u savršenom redu. Smatram da svaka trudnica treba da prati signale svog tela i ako se oseća prijatno, da nastavi. Ja vežbam tokom cele trudnoće“, objašnjava Marina Vuković iz Šapca.

Na zumba večeri publika je prvi put mogli da vidi promociju novog fitnesa u Srbiji, „paund“, koju su osmislile dve bubnjarke koristeći palice.

„Palica je rekvizit koji vam pomaže da da svaku vežbu uradite što pravilnije, bilo da je čučanj, dedlift, bočni ili trbušni mišići. To je najbolje oslobađanje od nervoze i napetosti na svetu. Sam momenat kada udarite i vrisnete je već izbacivanje svega negativnog iz vas“, kaže Sanja Nikšić-Nika, profesionalna instruktorka zumba fitnesa.

Da je ovaj vid rekreacije među Šapčankama sve popularniji, kao i u svetu jer je ovaj dvočasovni program na internetu imao više hiljada pregleda, potvrđuju i ovi spontani, prvi zumba koraci najmlađih vežbača.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво