Tigar Luka „glumi“ u Skoplju

Luka, tigar iz Zoološkog vrta u Jagodini, ići će u Makedoniju na snimanje makedonsko-indijskog filma, otkrio je „Tanjugu“ veterinar Vladimir Jovanović.

Тигар Лука „глуми“ у Скопљу Тигар Лука „глуми“ у Скопљу

„Dobili smo zvanični poziv od filmske kuće iz Skoplja da naš tigar učestvuje u filmu koji se snima u makedonsko-indijskoj produkciji u tom gradu“, ističe Jovanović.

Ako sve administrativne procedure i dozvole budu gotove do petka, tim od pet ljudi iz zoo-vrta, uključujući Jovanovića, od 30. aprila do 9. maja boraviće u Skoplju sa tigrom, kako bi sve prošlo kako treba.

„Koliko sam razumeo, Luka će imati svoju ulogu, ali neće biti u kontaktu sa ljudima“, otkriva Jovanović i dodaje da će kada ne snima, tigar boraviti u Zoo-vrtu u Skoplju.

„Luka ima četiri godine, ručno je othranjen 'na flašicu', dva meseca smo s njim proveli dan i noć i nije agresivan. U Skoplju u Zoo-vrtu imaju tigrove ali oni nisu ovako mirni i pitomi da imaju konatak sa ljudima“, istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, tigrovi Zoo-vrta u Jagodini su „nadeleko čuveni“, imaju jednog i u Alžiru.

Zoo-vrt u Jagodini je osnovan pre deset godina, ima više od sto vrsta životinja sa preko 400 primeraka, ne računajući ptice i ribe, među kojima je i šest tigrova, različite starosti.

Godišnje ga poseti oko 110.000 turista, najviše školskih ekskurzija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво