Pasulj pred maraton – tradicija u „Parking servisu“

Više od 40 litara pasulja, koji je kuvan poslednja dva dana, posluženo je sinoć na Starom sajmištu radnicima „Parking servisa“ koji su radili na tome da staza za Beogradski maraton bude čista i uredna.

Najduža trka, koja se danas održava 30. put na ulicama i bulevarima glavnog grada Srbije, predstavlja manifestaciju poznatu ne samo u Evropi, već širom sveta, ali malo ko zna da sve te godine radnici, vozači, dežurni mehaničari i dispečeri neguju jednako dugu tradiciju – zajedničku večeru na čijem je meniju pasulj.

Sinoć, kao i prethodnih nekoliko godina, sa zaposlenima u „Parking servisu“ u čuvenom pasulju koji je skuvao mehaničar i poslovođa Dragan Gligorić, poznatiji kao Švaba ili Hans, uživali su i gradski menadžer Goran Vesić i direktor preduzeća Andrija Čupković.

Vesić je objasnio da svake godine dolazi da zajedno sa radnicima večera i da se dogovori kako će izgledati noćni posao.

„Javnost ne zna da skoro 1.000 radnika beogradskih komunalnih preduzeća svako veče pred početak Maratona uređuje trasu. To su radnici 'Parking servisa', 'Zelenila', 'Gradske čistoće', 'Beograd puta' i ostalih preduzeća koji vredno rade“, rekao je Vesić.

Dodajući da je sinoć bila prilika da se radnicima komunalnih preduzeća upute reči hvale, Vesić je rekao da su to ljudi kojima svaki radni dan počinje u četiri ili pet ujutru i koji vredno rade kako bi grad bio čist i uređen, a nepravilno parkirani automobili uklonjeni odande gde im nije mesto.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара