Nezgoda u svemiru, otkačio se važan deo kosmičke stanice

Najstarija i najiskusnija astronautkinja na svetu Pegi Vitson danas je tokom svoje rekordne, osme šetnje po svemiru doživela peh kada se jedan zaštitni deo opreme otkačio preteći da udari u stanicu.

Kako prenosi AP, ona i njen kolega Šejn Kimbrou izgubili su usred šetnje važan zaštitni deo neophodan za Međunarodnu kosmičku stanicu.

Vitsonova (57) je odmah prijavila nezgodu Kontrolnoj misiji koja je pratila predmet koji se udaljio.

Nasa je saopštila da će se štit pratiti kako bi se osiguralo da se ne vrati i udari u stanicu. Štit bi trebalo da bude zaštita od mikrometeoritskih delića i jedan je od četiri zaštitna dela koja je trebalo da budu instalirana.

Vitsonova, koja je u orbiti od novembra, već je na sredini šetnje prešla rekordnih 50 sati i 49 minuta provedenih u svemiru.

Agencija AP navodi da je ovaj momenat razočaravajući ishod događaja za Vitsonovu, koja je danas postavila rekord kao žena sa najviše šetnji u karijeri.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво