Jeleni Janković „Sonijeva“ nagrada za najbolju fotografiju u Srbiji

Beograđanka Jelena Janković osvojila je Nacionalnu nagradu za Srbiju na takmičenju "Sony World Photography Awards" za fotografiju „Postojanje“.

Drugo mesto pripalo je Daliboru Tomiću za fotografiju Katarina, dok je Goran Bilić za fotografiju Mlečni put na lišću osvojio treće mesto.

„Soni“ je organizator najvećeg svetskog takmičenja u fotografiji, a Nacionalna nagrada predstavlja globalni program sa ciljem da se u 65 država pronađe po jedna najbolja fotografija lokalnih fotografa.

Konkurs za Nacionalnu nagradu otvoren je kako za profesionalne fotografe tako i za entuzijaste.

Pobednička fotografija Jelene Janković snimljena je na koncertu benda „Masiv atak“ u Puli i predstavlja autorkino viđenje selfi kulture, koja je počela da označava naše postojanje i dovela do toga da propuštamo prilike za uživanje u svetu koji nas okružuje.

Jankovićeva je završila Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta „Singidunum“, nakon čega je nastavila četvorogodišnju specijalizaciju za umetničku fotografiju kod poznatog beogradskog profesionalnog i umetničkog fotografa Aleksandra Radoša. Svoj rad je počela kao dokumentarni fotograf, a ljubav prema glumi, plesu i pozornici uveo ju je u pozorišnu fotografiju.

Dobitnica je više nagrada za umetničku fotografiju, a trenutno živi i radi u Beogradu i Zagrebu.

Jankovićeva i Tomić su finalisti otvorene kategorije konkursa "Sony World Photography Awards", a njihovi radovi biće prikazani u godišnjoj publikaciji i na izložbi takmičenja u Londonu od 21. aprila do 7. maja.

Taj prestižni konkurs pokrenula je Svetska organizacija za fotografiju pre 10 godina, a ove godine obeležava i deceniju saradnje sa glavnim partnerom, kompanijom „Soni“.

Cilj takmičenja jeste da otkrije i nagradi najbolje primere savremene fotografije, a svi pobednici ovogodišnjeg izdanja biće poznati 20. aprila.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара