Pronađene boce alkohola iz Prvog svetskog rata

Izraelski arheolozi pronašli su nekoliko stotina boca alkoholnih pića iz Prvog svetskog rata na lokalitetu na kojem su pronađene kamene alatke stare 250.000 godina, javio je AP.

Izraelski arheolozi su saopštili da su našli boce džina, viskija i vina na mestu gde su 1917. godine bili smešteni britanski vojnici kod grada Ramle.

Upravnik lokaliteta Ron Toueg je istakao da su osim boca našli dugmad i kopče sa kaiševa, kao i delove sedla, dodajući da sve što su našli pokazuje kakav je bio svakodnevni život vojnika.

Arheolozi smatraju da su na tom mestu bili smešteni pripadnici ekspedicionih snaga pod komandom generala Alenbija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара