Bugarska, uz odobrenje vlade kupio helikopter da „lovi“ migrante

„Lovac na migrante“ iz Bugarske Dinko Vilev kupio je helikopter sa naoružanjem, kako bi otkrivao „potencijalne džihadiste“ – za šta mu je bugarska vlada dala dozvolu.

Dinko Vilev (29) postao je poznat prošle godine zbog „lova na migrante“ u Bugarskoj, a sada je kupio helikopter kako bi patrolirao i tražio „potencijalne džihadiste“, kako naziva sve migrante, piše britanski Dejli mejl.

Taj lovac na migrante, za čiju glavu Islamska država obećava nagradu, postao je poznat prošle godine kada je na internet počeo da postavlja svoje video-snimke na kojima se vidi kako juri migrante koji u Bugarsku stižu iz Turske.

Bivši poluprofesionalni rvač pokazao je kako zastrašuje migrante prilikom lova u šumama, zajedno sa još nekoliko kolega.

U njegovom filmu vide se žene i deca koji su primorani da potrbuške leže na zemlji, sa rukama vezanim na leđima.

„Ovo bih opisao kao običnu sportsku aktivnost. Ne možete opisati sportistu kao nasilnika“, rekao je Vilev.

Ipak, on je postao poznat kada mu je vlada Bugarske dala podršku i počela da mu pomaže, navodi britanski list, i dodaje da je nejasno da li su veliki mitraljez i mehanizam za ispaljivanje raketa koji se nalaze na prednjem delu helikoptera i dalje funkcionalni.

Vilev, koji živi u gradu Jambol, blizu granice sa Turskom, tvrdi da je svaki izbeglica „mogući džihadista“.

Islamska država za njegovu glavu nudi 50.000 dolara.

List navodi i da je on pre šest meseci putem društvenih mreža pokazivao svoj potpuno novi automobil „mercedes Es-klase kupe“, i zahvaljivao se pristalicama što su mu omogućile da ga stekne.

Državno tužilaštvo u Jambolu istražuju pritužbe da su Vilev i njegovi ljudi podsticali diskriminaciju protiv migranata, a takođe je traženo da objasni kako je odjednom postao veoma bogat.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи