Direktoru „Tesle“ devojčica osmislila marketinški plan

Kanadsko-američki biznismen Ilon Mask, šef kompanije „Tesla motors“, podržao je marketinški plan devojčice iz petog razreda osnovne škole.

Devetogodišnja Brija, poreklom iz Mičigena, u sklopu školskog projekta pisala je 45-godišnjem Masku.

Kopiju Brijinog pisma je na Tviter postavio njen otac Stiven, profesor umetničkog Instituta Mičigena (Art Institute of Michigan).

„Ilone, moja ćerka Vam je napisala pismo u sklopu školskog projekta. Poslala je i-mejl na kompaniju 'Tesla', ali sam odlučio i ovde da ga postavim, Hvala!“, piše na Tviter nalogu devojčicinog oca.

„Moje ime je Brija i idem u peti razred učiteljice gospođe Esparze. Pišem Vam jer želim da Vam dam predlog za kompaniju“, stoji u uvodu pisma.

„Primetila sam da se ne reklamirate, a mnogi ljudi kod kuće sami snimaju reklame za 'Teslu', a neke od njih su veoma dobre. Izgledaju profesionalno i zabavne su. Pa, mislim da treba da pokrenete takmičenje na temu ko može da napraviti najbolju reklamu za 'Tesla motors', a pobednička reklama će biti emitovana. Kul stvar je da vi ne morate da utrošite vreme i novac na svoje oglašavanje“.

„Tesla motors“ je kompanija poznata po svojoj karakterističnoj marketinškoj strategiji, koja isključuje reklame i nema direktora marketinga.

Mask, koji je strastveni korisnik društvenih mreža, primetio je kopiju Brijinog pisma na Tviteru i odgovorio njenom ocu: „Hvala za divno pismo. To zvuči kao odlična ideja. Tako ćemo i uraditi!“.

Brijin otac kasnije je potvrdio korisnicima Tvitera da je ona potpuno sama napisala pismo: „Ona je zapravo to napisala. Voli da piše. Pomognem joj povremeno u lektorisanju, ali dosta se poboljšala, i mnogo čita“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи