U američkom gradiću ukinuta zabrana plesa na javnom mestu

Vlasti američkog gradića Henrijete ukinule su neobičan propis koji je tokom više decenija zabranjivao ples na javnom mestu.

Gradonačelnica Henrijete Dženifer Klejson rekla je da je zabrana privukla pažnju zbog velike sličnosti sa filmom Futluz (Footloose) iz 1984. godine. Film prikazuje momka koji dolazi u gradić u kojem su zabranjeni ples i rok muzika i njegovu borbu protiv te zabrane, prenosi AP.

Film s mladim Kevinom Bejkonom je donekle baziran na događajima u gradiću Elmor Siti, u saveznoj državi Oklahomi, gde se nalazi Henrijeta, na udaljenosti od oko 150 kilometara od Elmor Sitija.

Ples je sada dozvoljen na celoj teritoriji Henrijete, pošto je dekret zabranjivao ples u krugu od 150 metara od crkve ili škole, a kazna za prekršaj bila je 25 dolara, javio je sajt Talsa vorld (Tulsa World).

Žiteljka Joni Insabela je u februaru pokušala da organizuje ples, ali ju je gradska Privredna komora na Fejsbuku optužila da krši propise i da ima povlašćen tretman pošto je njen muž gradski pravobranilac.

Posle otkazivanja tog događaja, prva žena na funkciji gradonačelnika Henrijete odlučila je da preispita zabranu i rekla da su plesovi ranije priređivani u crkvama i školama bez posledica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи