Upoznajte „oca selfija“

Karl Bejden, fotograf i profesor na koledžu u Bostonu, možda se s razlogom može nazvati „ocem selfija“ jer je u protekle tri decenije svaki dan sebe slikao i izrađivao crno-bele fotografije da bi „dokumentovao svoje starenje“.

Bejdenov (64) projekat pod nazivom „Svaki dan“, koji je pokrenuo 23. februara 1987. godine, danas puni 30 godina.

Profesor je, zahvaljujući toj ideji, koja je podstakla ljude na razmišljanje o smrtnosti, spontano je dobio nadimak „Otac selfija“, prenela je agencija AP.

Bejden pokušava da ostane odan toj prvoj fotografiji, pozirajući sa istim neutralnim izrazom lica i koristeći isti foto-aparat, isti stativ, pozadinu i osvetljenje.

On takođe namerno nije puštao bradu ili brkove, niti je mnogo menjao frizuru, a kako navodi agencija, profesor tim projektom namerava da se bavi do kraja života.

„Prekinuću kad umrem. Ne znam šta će se dogoditi sa mojim projektom tada, ali plan mi je da ga u nekoj formi preuzme institucija“, objašnjava Bejden.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи