Politiko: Pahor – evropski „Instagram predsednik“!

Slovenački predsednik Borut Pahor koji je tokom studija radio kao maneken, često koristi društvenu mrežu „Instagram“ kao kanal za poruke, navodi američki portal „Politiko“ poredeći ga sa njegovim američkim kolegom Donaldom Trampom, koji se služi „Tviterom“.

Pahor koji je ponudio da Slovenija posreduje u sastanku predsednika Rusije i SAD, inspirisao je korisnike Instagrama za haštag #boruting, koji Slovenci koriste kada prave parodije na njegov račun.

Ako je Tramp „Tviter predsednik“, onda je njegov kolega Slovenije „Instagram predsednik“, piše Politiko, koji je objavio Pahorove fotografija sa te društvene mreže.

Pahor je uoči predsedničkih izbora 2012. u Sloveniji pozirao za kalendar i predstavio se u različitim ulogama, između ostalog kao mesar, radnik gradske čistoće i frizer, što mu je pomoglo da pobedi na izborima, navodi portal.

Slovenački predsednik na Instagramu ima više od 22.000 pratilaca, što je oko jedan odsto stanovništva Slovenije, a njegove fotografije najčešće imaju po 2.000 i više „sviđanja“ (lajkova).

Kabinet predsednika Slovenije saopštio je da je on direktno uključen u rukovođenje nalogom na Instagramu, u čemu mu pomažu asistenti.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je Pahor na putu da dobije novi mandat na predsedničkim izborima u oktobru.

Po anketi koju je prošle nedelje objavio list Delo, 52 odsto Slovenaca ima pozitivno mišljenje o Pahoru, a svega 16 odsto negativno.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 21. feb 2017, 20:17) - dvametraidvažileta! [neregistrovani]

Visoki ljudi su elegantni,

samo u našem slučaju su smotani!