Opština Stari grad poziva građane da udome štence

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać pozvao je građane da se jave ako žele da udome štence iz mini-prihvatilišta, koje je nedavno otvorila ta opština.

Opština Stari grad je apelovala i na druge opštine, javne ustanove, građane i ugostiteljske objekte da pruže slično utočište psima lutalicama.

Kako je saopšteno, mini-prihvatilište koje je otvorila Opština Stari grad je prošireno još jednom, većom kućicom za pse, tako da sada i krupniji psi sa starogradskih ulica mogu da se sklone od zime.

U taj privremeni smeštaj za pse lutalice juče su dovedena četiri štenca, okupani su i odvedeni kod veterinara, jedno je odmah udomljeno, a o troje štenaca trenutno brinu volonteri Opštine Stari grad.

„Ova akcija je izazvala veliku pažnju javnosti – prvi put samim otvaranjem mini-prihvatilišta, a drugi put, nažalost, kada je jedna od kućica za pse ukradena. Voleli bismo kada bi se u ovom trenutku, kada tražimo topao dom za ove kučiće, svi podjednako angažovali“, kaže Bastać.

Izrazio je zadovoljstvo što su građani, podstaknuti akcijom Opštine Stari grad, i sami pravili skloništa za pse od kartona i stirpora i zahvalio je svima koji su zvali i dolazili kako bi ponudili pomoć i hranu za pse.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво