U Beogradu se sprema Trka u donjem vešu po snegu

Prvi put u Srbiji, 22. januara će se održati nesvakidašnja trka u donjem vešu, po snegu! Revijalni kilometar se trči u znak radosti i kao proslava zimskih čarolija. Početak trke je u 11 sati na Adi Ciganliji. Učešće je besplatno, a svim učesnicima su obezbeđeni toplo mesto za presvlačenje i čaj nakon trke.

Dok svakodnevica bombarduje brigom, strahom i težinom životne situacije, potrebno je napraviti iskorak i okrenuti se ka igri, radosti i lakoći postojanja. Ništa nije bolje za to nego trčanje u gaćicama po snegu, ističu organizatori.

Ujedno, kontrolisano izlaganje hladnoći je i najbolji način da se unapredi imunitet i podmladi organizam. Ne čudi da i najveći svetski sportisti, kao što je Novak Đoković, koriste kriosaune za oporavak. Sličan tretman patentirao je i Vim Hof, koji je postavio Ginisov rekord u dužini boravka pod ledom. Hof je 2008. godine proveo sat i 18 minuta do glave uronjen u kutiju sa ledom. 

Prijavljivanje je besplatno i vrši se 15 minuta pred početak Trke u donjem vešu po snegu (Belgrade Underpants Run 2017). Obezbeđeni su prostor za presvlačenje i čaj nakon trke. Trka je otvorena i za muškarce i za devojke, a nagrada za trkača sa najupečatljivijim kostimom je relaks masaža.

Organizator trke je Beogradski trkački klub, uz podršku „Saruna velnes Ada Ciganija“. 

Beogradski trkački klub je poznat po organizaciji zabavnih trka na beogradskim ulicama: Trke u pidžamama, Tropska trke u havajskim košuljama, Trke mrmota pod blagoslovom Bila Mareja, Čokoladne trke i drugih.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво