Nataši i Saju torta od bifteka

Par bengalskih tigrova Nataša i Saj, danas je obeležio 19. rođendan u Zoo-parku „Jagodina“, a radnici vrta su im poslužili tortu od bifteka u, za tu priliku posebno okićenom kavezu.

Наташи и Сају торта од бифтека Наташи и Сају торта од бифтека

Za vreme jela, tigrica Nataša, pokazala je ko je „gazda“ u kavezu.

Naime, dok je jela Saj nije smeo da priđe „stolu“ pa su mu radnici po nalogu veterinara vrta Vlade Jovanovića, dali, drugu „tortu“ na drugom mestu, dalje od Nataše.

„Ovi tigrovi su se doselili u Jagodinu iz beogradskog zoo-vrta 2006. godine, kod nas su 11. godina i ovako im simbolično slavimo rođendan", rekao je Jovanović novinarima.

Populacija bengalskih tigrova u svetu je veoma mala, ima ih u svetu oko 2.500 u Nepalu i Bankoku, u prirodi ih je sve manje, a najviše ih je, nažalost u zoo-vrtovima, objasnio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, „veoma su reproduktivni, ali razmnožavanje u vrtovima je specifično, jer njihovo odrastanje traži puno pažnje i nege".

„Nataša i Saj su dali devet legala, kod nas tri, poslednje je bilo u julu prošle godine. Mi smo uspeli da održimo njihove mladunce i sada skoro svi zoo-vrtovi u Srbiji imaju mladunce, iz našeg parka, a jedno je u Alžiru, koje je sada već odrasla tigrica“, istakao je Jovanović.

Park u Jagodini je otvoren 2006. godine, ima preko 100 vrsta životinja, ne računajući ptice i ribe, sa preko 400 primeraka. Godišnje ga poseti oko 120.000 ljudi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво