Britni nije umrla, samo je hakovan „Tviter“

„Tviter“ nalog izdavačke kuće „Soni mjuzik“ nedavno je hakovan, nakon čega su postavljene lažne vesti, među kojima i da je umrla poznata pevačica Britni Spirs, saopštila je ta kuća.

Portparol „Sonija“ je naveo da su društvene mreže „napadnute, ali da je to ubrzo popravljeno“, prenosi Rojters. „Soni mjuzik“ se izvinio pevačici i njenim obožavaocima zbog lažne objave.

Portparol te kompanije odbio je dalje da komentariše, a Britnin menadžer Adam Leber je za Si-En-En rekao da je ona dobro.

Mediji prenose da je objavljeno nekoliko lažnih tvitova, među kojima su "RIP @britneyspears" i "#RIPBritney 1981-2016".

Ti tvitovi su ubrzo uklonjeni, a odgovornost je preuzela hakerska grupa "OurMine", prenosi list Bilbord. Taj list navodi i da je nalog muzičara Boba Dilana takođe hakovan, jer i na njemu pisalo "#RIPBritney 1981-2016".

„Soni“ je bio hakovan i u novembru 2014. godine.

FBI tada je zaključio da je za to odgovorna Severna Koreja, pošto se hakerski napad dogodio mesec dana pre nego što je trebalo da bude objavljena filmska komedija Intervju o dva novinara koje je CIA regrutovala kako bi ubili severnokorejskog vođu Kim Džong Una.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво