Moto Deda Mrazovi delili paketiće u Beogradu

Ispred Skupštine grada Beograda okupilo se više od 300 motociklista obučenih u odela Deda Mraza, koji su se uputili ka Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“ kako bi štićenike te ustanove i ove godine obradovali za novogodišnje praznike.

Mото Деда Мразови делили пакетиће у Београду Mото Деда Мразови делили пакетиће у Београду

Prijateljstvo između članova kluba „BJBajkers“ i štićenika doma traje dugo, a ova novogodišnja, humanitarna akcija organizuje se deseti jubilarni put.

I ove godine motociklisti su štićenicima u Sremčici doneli brižljivo upakovane paketiće, a deca, koja ih mesecima iščekuju, za bajkere su pripremila adekvatan doček.

Tradicionalno, od 2007. godine, svake poslednje subote u kalendarskoj godini članovi tog kluba, obučeni u odela Deda Mraza, okupljaju se i odlaze u organizovanoj koloni motocikala do Ustanove u Sremčici gde deci ometenoj u mentalnom razvoju dodeljuju novogodišnje paketiće, priređuju zabavni program i druže se sa njima tokom čitavog dana.

Smeh se širio Moštaničkom ulicom, gde su na kapiji mališani iz doma uzbuđeno čekali dolazak Deda Mrazova, a na zvuk motora izašli su ispred i dočekali dugo očekivane goste.

Kako kažu, ustali su jako rano, a za taj događaj pripremaju se danima.

Uprkos jako hladnom vremenu i snegu, ove godine se po deseti put održala tradicionalna dodela paketića, a bilo je oko 200 bajkera.

Ruku punih poklona, humani Deda Mrazovi pozdravljali su se sa mališanima, pokazivali im svoje motore i slikali se sa njima.

U poslednjoj deceniji obišli su štićenike doma mnogo puta, sprijateljili se i upoznali, a današnjim dolaskom učinili su im posebnim i ovaj kraj godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво