Blizu 20.000 mališana pisalo Deda Mrazu

Na nagradni konkurs „Pošte Srbije - Piši Deda Mrazu“ odazvalo se blizu 20.000 dece iz čitave Srbije uzrasta do deset godina.

Najkreativni autori su nagrađeni na izložbi pristiglih radova iz čitave Srbije, na svečanosti održanoj 24. decembra u Beogradu u prostorijama „Pošte Srbije“.

U pojedinačnoj konkurenciji prvu nagradu osvojila je Katarina Nikić iz Zrenjanina, drugi je Petar Milenković iz Knjaževca, a treća nagrada pripala je Anji Milanović iz Ljubovije.

Prvu nagradu u kolektivnom stvaralaštvu osvojili su mališani iz vrtića „Neven“ (grupa Mala škola) iz Beograda, drugu nagradu dobila su deca iz Predškolske ustanove „Poletarac“ iz Odžaka, a treće mesto zaslužili su mališani iz vrtića „Čuvari osmeha“ (grupa Leptirići) iz Sivca.

Svima ostalima koji su pisali Deda Mrazu poslate su prigodne zahvalnice.

„Pošta Srbije“ je 14. put zaredom organizovala ovaj konkurs, koji je trajao od 3. novembra do 3. decembra 2016. godine. Osim podsticaja mališana da kroz igru uče i razvijaju kreativnost, „Poštin“ cilj je bio i da uvede decu u svet odrastanja kroz pismo, kulturu pisanja i pismenost.

Dečji radovi su i ove godine, kako rečju, tako i linijom i bojom, potvrdili beskrajnu kreativnost, maštovitost i duhovitost najmlađih građana Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије