Meksiko, uklanjali supermarket, naišli na hram star više od 650 godina

Ispod srušene prodavnice u Meksiku su pronađeni ostaci hrama starijeg od 650 godina. Istraživači veruju da je izgrađen u čast boga vetra, poznatog kao Ehekatl Ketcalkoatl.

Мексико, уклањали супермаркет, наишли на храм стар више од 650 година Мексико, уклањали супермаркет, наишли на храм стар више од 650 година

Arheolozi su pronašli ostatke starog hrama na dubini od tri metra, na mestu gde je srušen jedan supermarket, preneo je AP.

Platforma kružnog oblika, prečnika od oko 10 metara i visine od oko 1,2 metra, sada se nalazi u senci tržnog centra koji se gradi.

Arheolozi su prvobitno ispod starog supermarketa pronašli delove grnčarije i ljudske ostatke, što je bilo očekivano, ali su bili iznenađeni kada su pronašli hram, rekao je nacionalni koordinator za arheologiju u Meksičkom institutu za nacionalnu antropologiju i istoriju Pedro Francisko Sančez Nava.

Između ostalog, arheolozi su pronašli i ostatke novorođenčeta na kojem nisu vidljivi znaci povreda, zatim kosti ptica i keramičke figure majmuna.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи