Predstavljen prvi turistički vodič za Srbiju na ruskom

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić predstavio je na 61. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga prvi turistički vodič o Srbiji na ruskom jeziku, navodeći da je to samo početak jedne kampanje, s ozbirom na to da je rusko tržište za nas jedno od najznačajnijih.

Osim u Rusiji, vodič o Srbiji u izdanju „Poliglota“ je u prodaji i na tržištima Belorusije, Ukrajine i Kazahstana, kao i u internet prodaji, a Ljajić je rekao da je vodič izašao u septembru i od 160 izdanja koliko ih ima „Poliglot“, već je dospeo među pet najprodavanijih.

To, dodaje, dovoljno govori o ogromnom interesovanju naših ruskih prijatelja za turističku ponudu Srbije.

Ljajić je, kako je navedeno, predstavio prvi turistički vodič o Srbiji na ruskom jeziku, navodeći da je vodič za rusko tržište ono što je nedostajalo i što je traženo od strane naših ruskih prijatelja i ruskih građana.

„Zadovoljstvo mi je što smo na štandu Ruske Federacije i imamo priliku da predstavimo prvi put, na celovit način, turistički vodič na srpskom jeziku u kojem su predstavljeni turistički potencijali Srbije“, rekao je Ljajić.

Ljajić je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim brojem ruskih turista koji su posećivali Srbiju.

Prošle godine to je bilo nešto više od 40.000 što je, ocenio je, zanemarljivo, imajući u vidu potencijale Srbije u turističkom smislu i veliki interes naših ruskih prijatelja.

„Ovo je samo početak jedne kampanje jer rusko tržište je za nas jedno od najznačajnijih emotivnih tržišta i mi pokrećemo čitav niz drugih aktivnosti u elektronskim i štampanim medijima, kao i veliku onlajn kampanju“, zaključio je Ljajić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи