Festival epske fantastike u DOB-u

Festival epske fantastike „Mač i magija VII“ biće održan sutra od 14 do 23 časa u Domu omladine Beograda. Program će obuhvatiti pet tribina na kojima će biti predstavljena nova dela domaćih autora sa mnogobrojnim gostima, kao i inostranih pisaca. Biće organizovan i cosplay, a posetioci će moći da isprobaju i društvene igre na temu fantastike.

Na manifestaciji će biti reči o opusu Majkla Murkoka, tvorca popularne hronologije o Elriku i Crnom maču, Roberta E. Hauarda, poznatog po franšizi o Konanu, Robina Hoba, autora dve triologije Krv kraljeva i Liveship Traders, Bernarda Kornvela, pisca istorijskih knjiga koje naginju ka fantastici, i Stivena Eriksona, predstavnika savremene epske fantastike.

Najavljena je promocija trilogije Sedam mačeva Miloša Petkovića, razgovor o vampirima, predstavljanje romana Vinča - Znamenje Bogova o kome će govoriti Aleksandar Petrović (Aca Seltik) i Ivan Drajzl, a biće i organizovan cosplay na temu vampira.

Jedna tribina će biti posvećena seriji Igra prestola i onome što sledi posle šeste sezone, biće predstavljena nova izdavačka kuća „Strahor“, kao i prva knjiga Dimitrija Stevanovića Ime vatre.

Publici će se predstaviti i Dušan Marković, autor mnogobrojnih crteža i omota u svetu hevi metal muzike, a Ivan Branković će predstaviti svoj roman koji uskoro izlazi iz štampe Projekat Herkules, nastavak romana Prometejev dnevnik u izdanju „Portalibrisa“.

U organizaciji kluba iz Beograda „C 22“ i kluba „D 20“ iz Pančeva posetioci će moći da isprobaju društvene igre na temu fantastike, a kao i do sada veliki broj izlagača biće prisutan na konvenciji.

Festival epske fantastike organizuje Udruženje „Mač i magija“, a ulaznica košta 200 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара