Zbog lotoa, mesto ostalo bez policije

Mađarski gradić Budaerš ostao je bez policije, jer je svih 15 lokalnih čuvara reda dalo otkaz nakon što su zajedno osvojili 10,2 miliona evra na lotou.

Petnaest policajaca iz mesta Budaerš u blizini Budimpešte "zajedničkim snagama" je osvojilo premiju na lotou, nakon čega su prošle nedelje odlučili da daju otkaze.

Dobitak od oko 10,2 miliona evra podelili su na ravne časti i shvatili da više nema smisla da se muče u policiji za malu platu.

S obzirom da su njih petnaestorica predstavljala kompletne snage reda u ovom gradiću sa 27.000 stanovnika, odluka o kolektivnom otkazu izazvala je pravu paniku u lokalnoj policijskoj stanici, pošto sada više nema ko da radi smene.

Da bi rešili problem, u ministarstvu su odlučili da do prijema novih policajaca posao obavljaju čuvari reda iz rezervnog sastava.

Dobitak koji su ostvarili policajci iz Budaerša je šesti po veličini otkako se loto igra u Mađarskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи