To fudbalski teren?!

Glavni grad Tajlanda ima više od 4.600 stanovnika po kvadratnom kilometru i teško je pronaći mesta za fudbalske terene. Da bi rešili taj problem, nadležni su odlučili da izgrade prvi teren koji nije pravougaonog oblika, u jednom od najgušće naseljenih delova Bangkoka.

Jedan teren za fudbal u Bangkoku je u obliku latiničnog slova L, a tako je izgrađen jer inače ne bi stao između gusto izgrađenih zgrada. Suparničke polovine nisu nasuprot jedna drugoj, kao što je to uobičajeno, nego su pod pravim uglom, a deli ih dijagonala.

Namera lokalnih vlasti je bila da izgrade fudbalski teren, kako bi dodala društvene sadržaje u stambenu četvrt, ali je bila uverena da će teško pronaći mesto.

Ipak, maštoviti ljudi iz kompanije „AP Tajland“, koja se bavi razvojem urbanih sredina, pronašli su više mogućih rešenja i nadaju se da će njihove koncepte iskoristiti i drugi koji muku muče s nedostatkom prostora.

Fudbal se igra i na čudnijim mestima na planeti. U Austriji, na primer, igraju na padinama, na Farskim Ostrvima talasi mora praktično zapljuskuju korner zastavice, u Singapuru teren pluta na vodi, a Tajland je upravo upisao svoj prvi teren nestandardnog oblika na listu najčudnijih mesta za igranje najvažnije sporedne stvari na svetu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво