Mečka u zoo-vrtu u Poznanju iščeprkala bombu

Medvedica Evka preplašila je Zoološki vrt u Poznanju kada je iščeprkala staru bombu iz Drugog svetskog rata i poigravala se njom, ali je na molbu ljubazno predala pirotehničarima.

Naši medvedi su vanzemaljski inteligentni. Danas je svet spasila Evka koja je našla artiljerijsku granatu iz vremena Drugog svetskog rata. Ljubazno je predala pirotehničarima. Izvinjavamo se zbog gužve, taj događaj nismo planirali, navodi se u saopštenju Zoo-vrta u tom gradu na zapadu Poljske.

Čuvari medveda čim su shvatili da Evka među zubima ima bombu, medvede su zatvorili u objekat udaljen 100 metara gde su njihovi kavezi, pozvali policiju, a oni pirotehničare koji su granatu prevezli na pilogon i bezbedno detonirali.

Na svu sreću, nije bilo potrebe da se evakuišu posetioci Zoološkog vrta, pošto je Evka staru zaostalu bombu našla u delu ispusta koji nije dostupan posetiocima, već samo zaposlenima.

Evka je za svoj spasilački tragački poduhvat dobila i nagradu - veliku teglu meda.

„Slučaj je pratio i krizni štab regiona. Na sreću, medved je bio toliko pametan da bombu nije detonirao. Ovo je valjda prvi takav slučaj u Poljskoj“, rekao je za poljske medije portparol regionalnih vlasti Tomaš Stube.

Deo Zoološkog vrata gde su medvedi je nekada bio šuma, a po celoj Poljskoj i danas se u šumama, a tokom građevinskih radova na ulicama, pa čak i pri renoviranju zgrada, povremeno nailazi na zaostale bombe iz Drugog svetskog rata.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво