Otvoren prvi muzej u SAD posvećen Afroamerikancima

Američki predsednik Barak Obama i prva dama Mišel Obama otvorili su prvi nacionalni muzej posvećen istoriji i kulturi Afroamerikanaca. U govoru povodom otvaranja muzeja Obama je rekao da je njihov istorijat centralni deo američke istorije, prepune priča o tradicionalnim osnivačima zemlje.

Отворeн први музеј у САД посвећен Афроамериканцима Отворeн први музеј у САД посвећен Афроамериканцима

Predsednik SAD istakao je da su „suviše često ignorisali ili zaboravljali priče o milionima drugih koji su, isto tako, gradili tu zemlju“.

Posle višegodišnjih radova, Muzej istorije i kulture Afroamerikanaca zvanično je otvoren za publiku danas u Vašingtonu, prenosi Glas Amerike. Predsednik Obama je rekao da muzej predstavlja priču Amerike koja će promovisati zaceljenje rana.

Među zvanicama na ceremoniji bili su bivši predsednik Džordž Buš, koji je 2003. godine potpisao zakonski predlog za autorizaciju izgradnje tog objekta, kao i kongresmen iz Džordžije i legenda građanskih prava, Džon Luis. On je ovaj muzej nazvao „nečim što je više od puke zgrade – a to je ostvarenje sna“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи