Uhapsio drvo pre sto godina, lanci i dalje stoje

U Pešavaru se može naći drvo banjana, vrste smokve, koje je okovano u lancima i „pričvršćeno“ za zemlju kako ne bi moglo da pobegne. Na njemu se nalazi tabla, a na prvi pogled moglo bi se pomisliti da je ceo prizor specifični podsetnik na opresiju kolonizatora.

U stvari je neverovatno bizaran slučaj pijanstva, koji se završio hapšenjem... drveta!

„Uhapšeno sam! Jedne večeri britanski oficir, veoma pijan, mislio je da se pomeram pa je naredio svojim ljudima da me uhapse. Od tada sam uhapšeno“, piše na tabli.

Džejms Skuid, britanski oficir, naredio je jedne večeri 1898. godine, nakon što se napio, da se drvo uhapsi jer je mislio da pokušava da pobegne.

Jedan od narednika postupio je po naređenju, a drvo već 120 godina stoji okovano.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије