Izložba savremene umetnosti – samo za pse!

U Londonu je otvorena prva izložba savremene umetnosti namenjena - psima, koju su osmislili umetnici, veterinari i stručnjaci za pse, a sastoji se od četiri instalacije specijalno dizajnirane za čovekovog najboljeg prijatelja.

Изложба савремене уметности – само за псе! Изложба савремене уметности – само за псе!

Pošto londonskim umetnicima sve teže pada da se probiju na sceni, smislili su način da privuku pažnju medija i nedavno otvorili izložbu u čijim eksponata će uživati ljubimci londonskih dama i gospode.

Autor izložbe Dominik Vilkoks rekao je da su izložbe savremene umetnosti oduvek budile pažnju ljudi kao izvor inspiracije i fascinacije, ali da nijedna do sada nije bila posvećna psima.

„Iako je ovo bio jedan od najtežih izazova sa kojima sam se suočio u svojoj karijeri, jedva čekam da vidim da li ću od radosnih repića dobiti odobrenje“, rekao je Vilkoks.

Među mnogobrojnim rekvizitima na izložbi su veliki bazen sa lopticama, instalacija koja simulira vožnju automobilom i mlazevi vode koji izleću iz prskalica u obliku posude za hranu, mameći pse da pokušaju da ih uhvate, piše Lounli planet, a prenosi portal Ljubimci.

Karte za izložbu, koja ce trajati samo tri dana, rasprodate su davno pre otvaranja, a ceo projekat deo je kampanje #PlayMore campaign organizacije „Više od ljubimca“ (More Than pet), koja je pokrenuta sa ciljem da se vlasnici pasa i mačaka postaknu da se što više igraju sa svojim ljubimcima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво