Ne jedna već hiljadu tegli ajvara za puno osmeha!

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ i „Roda“ su, uz podršku brojnih poznatih ličnosti i donacijom 1.000 tegli ajvara Centru u Zvečanskoj, svečano otvorili najveći ajvar karavan u Srbiji i tako krenuli u potragu za najvećim majstorom u spremanju ovog tradicionalnog srpskog jela.

Не једна већ хиљаду тегли ајвара за пуно осмеха! Не једна већ хиљаду тегли ајвара за пуно осмеха!

Kao domaća trgovina sa tradicijom, „Roda“ se pridružila potrazi za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu, pa je iz tog razloga podržala najveći ajvar karavan u Srbiji pod nazivom „Izađi mi na teglu“ koji se ove jeseni održava u više od 25 gradova širom Srbije.

Prvo takmičenje ajvara za medalju, održano je 28. avgusta sa početkom od devet časova na Sava promenadi u Beogradu, u kojem je učestvovalo 10 takmičarskih ekipa kojima su se pridružile i brojne javne ličnosti koje su se odlučile da podrže manifestaciju i pokažu svoju veštinu u pripremanju ajvara.

Tokom celodnevnog druženja na megdanu, ukrstile su se varjače, ali i tajni recepti, a pobedu je zasluženo osvojio ženski fudbalski tim „Rad“, koji se na ovaj način plasirao u finale ovog velikog gastro izazova.

Okupljeni oko iste ideje, „Roda“, kao pokrovitelj celokupnog karavana, svi učesnici, javne ličnosti, organizatori manifestacije i emisija Žikina Šarenica, su kroz akciju Jedna tegla za puno osmeha, donirali 1.000 tegli ajvara Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj u Beogradu i tako ih obradovali ovim ukusnim srpskim proizvodom.

„U prvom ovogodišnjem kvalifikacionom takmičenju snage su odmerile najrazličitije ekipe. Sa varjačama u rukama mogli smo da vidimo i Suzanu Mančić, Maju Volk, aktuelnu mis Srbije Katarinu Šulkić, glumicu Ivu Štrljić, pevačice Kseniju Mijatović i Jellenu kao i Sašu Plećevića poznatijeg kao dr Filgud, koji su u ulozi kapitena pojedinih ekipa pripremali svoje recepte. Ponosni smo na činjenicu da smo prvi put uspeli da realizujemo našu akciju Jedna tegla za puno osmeha u okviru koje je donirano 1.000 tegli ajvara deci bez roditeljskog staranja iz Zvečanske ulice. Donator celokupne količine ajvara je 'Roda' kao pokrovitelj treće sezone karavana 'Izađi mi na teglu'“, navodi jedan od organizatora manifestacije Ljiljana Vukotić.

Izazov u pravljenju najboljeg domaćeg ajvara se nastavlja već u utorak 30. avgusta u Požarevcu.

Kako priprema zimnice nije običaj koji se neguje samo zbog dobrog i ukusnog finalnog proizvoda, već i zato što je to idealna prilika da porodica bude na okupu, 'Roda' je obezbedila brojna akcijska sniženja na proizvode za pripremu zimnice i tako pozvala sve porodice iz ovog grada da zajedno zakuvamo najbolji srpski proizvod.

Karavan je u prethodne dve sezone obišao 40 gradova u Srbiji, imao više od 3.000 učesnika koji su proizveli više od 8.000 tegli ajvara, ali i pored toga glavni pokretač manifestacije bila su nasmejana lica svih učesnika i pobedničkih ekipa u svakom od gradova, kao i pobednika celokupnog takmičenja koji su s ponosom poneli titulu najboljih ajvar majstora u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво