Počinje 27. Leskovačka roštiljijada!

U Leskovcu večeras počinje 27. roštiljijada, uz „Guču“ i „Egzit“ najposećenija turistička manifestacija u Srbiji.

Kad se skare potpale i mirisi gradom rašire znači da je počelo. Sa osmehom kraj užarenih roštilja leskovački majstori kratko kažu: „Spremni smo“.

Slaviša Milošević iz Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu kaže da je prevruće, ali da su roštiljdžije navikle na to i da će sigurno izdržati. 

Lepo vreme svi priželjkuju. To je jedini način da se uloženo isplati. Mada cena štandova nije menjana godinama, meri se tonama roštilj mesa.

„Štand košta 500.000 dinara, a vi izračunajte koliko treba pljeskavica da se proda da bi se taj trošak pokrio, a nije samo štand, tu su i radnici“, objasnio je ugostitelj Bratislav Stojanović.

U ovo vreme posebno su zadovoljni hotelijeri. Iz godine u godinu kapaciteti su veći, pa opet, i pored 1.000 postelja, traži se krevet više.

„Hotel je imao 13 soba. Sada ima 42 i u vreme Roštiljijade sve će biti pune. Gosti su iz Makedonije, Bugarske, Grčke“, priča Srđan Stojanović, vlasnik hotela.

U Turističkoj organizaciji Leskovca očekuju prošlogodišnju, rekordnu posećenost od 700.000 gostiju. Dobit za grad je, kažu, višestruka.

„Mnogi Leskovčani će i ove godine biti zaposleni na štandovima, zarađivaće prodavnice prehrambene robe, robe široke potrošnje, povećava se proizvodnja i prodaja mesa“, naglasila je Tina Stojanović iz Turističke organizacije Leskovac.

Podaci pokazuju da je prihod prošle godine bio 17 miliona dinara, veći od rashoda koji je najveći za zabavni program.

Iz gradskog budžeta ni ove godine nije izdvojen nijedan dinar, a četiri miliona stiglo je od Ministarstva trgovine i turizma. Konačna računica 27. Leskovačke roštiljijade biće gotova kada se skare pogase.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво