Poljska, dolijao lažni „serijski“ uzbunjivač

Neslana šala jednog Poljaka koštaće ga dve godine i četiri meseca zatvora i 6.000 evra za nadoknadu troškova evakuacije. Naime, Poljak je pijan u aprilu pozvao oba aerodroma u Varšavi da najavi eksploziju bombi, zbog čega su kasnili letovi i evakuisane su stotine putnika.

Sud u Novom Dvoru Mazovjeckom presudio je da će mu u kaznu biti uračunat boravak u istražnom zatvoru od kraja aprila, a deo kazne izdržavaće u Centru za lečenje bolesti zavisnosti zato što ima problema sa pićem, javila je televizija TVN24.

Tog dvadesetdevetogodišnjeg Poljaka iz Starahovica, na jugu Poljske, mediji su nazvali „serijskim dojavljivačem izmišljenih bombi“, pošto je 5. aprila tvrdnjom da je podmetnuta bomba, naterao sporedni aerodrom „Modlin“ da evakuiše 400 putnika, a zatim se sa istom porukom javio aerodromu Frederika Šopena koji je takođe odmah zatvoren za saobraćaj i morao je da evakuiše 300 putnika.

Policija je vrlo brzo otkrila ko diže lažne uzbune, i zatekla ga pijanog, ali nije zatvoren jer je odmah priznao da je kriv i prihvatio da mu sud, po ubrzanom postupku, izrekne kaznu od dve godine zatvora.

Njegovo kajanje potrajalo je samo tri sedmice, pošto se 28. aprila ponovo napio i ponovo pozvao aerodrom „Modlin“ da prijavi podmetnutu bombu i digao na noge policiju, pirotehničare i spasioce.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи