Poslednji čin ljubavi: Muž nosio mrtvu suprugu 12 kilometara

Siromašni čovek iz Indije nosio je suprugino telo 12 kilometara nakon što je bolnica, u kojoj je preminula, navodno odbila da preveze njeno telo nazad u selo u kojem je živela.

Supruga Dane Madžhija, Amang, preminula je od tuberkuloze u okružnoj bolnici u Bavanipati u državi Orisa. Madžhi kaže da je njegovo selo udaljeno 37 kilometara od bolnice, koja je odbila da preveze telo njegove supruge nazad u selo.

Pošto, kako kaže, nije mogao da priušti da unajmi nekoga, nije imao drugog izbora nego da je odnese nazad.

Bolnica je odbacila optužbe.

„Žena je primljena u utorak i te noći je preminula. Njen muž je odneo telo bez obaveštavanja osoblja bolnice“, naveli su iz bolnice.

Sa druge strane, gospodin Madžhi ističe da je u sredu krenuo put sela noseći suprugino beživotno telo nakon što mu je osoblje bolnice više puta tražilo da je pomeri.

„Molio sam osoblje da nam obezbedi vozilo da prevezem suprugino telo, ali bez uspeha. Pošto sam siromašan, nisam mogao da unajmim privatno vozilo, pa nisam imao izbora nego da je nosim na ramenu“, rekao je ožalošćeni muž.

Rano u sredu je zamotao telo u tkaninu i, u društvu 12-godišnje ćerke, počeo dugu šetnju ka svom selu kako bi izvršio pogreb.

Posle 12 kilometara neki ljudi na putu su intervenisali nakon čega je vozilo hitne pomoći konačno stiglo. Kremacija je obavljena te večeri.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво