HAARP razvejava sumnje i otvara vrata za posetioce

Decenijama već projekat za istraživanje jonosfere, smešten na Aljasci i poznat kao HAARP, privlači pažnju ogromnog broja ljudi, od kojih mnogi smatraju da je baš ta instalacija 3.000 radijskih transmitera može da kontroliše vremenske prilike i odgovorna je za brojne prirodne katastrofe. Naučnici tvrde suprotno, a kako bi još jednom ubedili javnost organizovali su otvorena vrata.

Portparol Univerziteta Aljaska, koji sada vodi HAARP, rekao je da otvaranjem vrata za posetioce želi da se „pokaže nauka koja stoji iza projekta“.

„Nadamo se da ćemo pokazati ljudima da pomoću ovoga ne možemo da kontrolišemo misli, vremenske prilike i sve ostale stvari za koje smo optuženi“, kažu sa Univerziteta.

Očekuje se da će se u poseti 27. avgusta pojaviti i naučna zajednica kao i teoretičari zavera i da će moći da se uspostavi zdrava diskusija. Osim toga, organizatori pozivaju da ljudi povedu svoju decu koja bi mogla da se zainteresuju za nauku, a užina i piće već su obezbeđeni.

HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) je naučni projekat, koji ima cilj da proučava osobenosti, svojstva i ponašanje jonosfere.

Vazduhoplovstvo američke vojske prebacilo je vođenje istraživačkih instalacija na Univerzitet Aljaske 11. avgusta 2015. godine, kako bi bilo nastavljeno istraživanje jonosferske fenomenologije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво