Jugodom - smeštaj za nostalgične

Ako u Beogradu hoćete da prenoćite u muzeju, ne morate da se šunjate oko onih koji ionako ne rade. Živi muzej koji služi kao konačište nalazi se u Beogradu i veoma je posećen! Jugodom - stan opremljen nameštajem i pokućstvom napravljenim u bivšoj Jugoslaviji turistička je atrakcija, ali i udoban prostor za one koji provedu nekoliko dana u prestonici.

Tri godine Mario je skupljao nameštaj da bi oživeo ne tako davnu epohu. Iako su elementi uglavnom iz sedamdesetih, nije lako dolazio do njih.

„Nešto sam imao već kod kuće, u porodici, nešto sam dobio od poznanika, prijatelja, a neke stvari sam nalazio na internetu, prodavnicama polovnog nameštaja, zatim buvljacima“, kaže Mario Milaković, dizajner i vlasnik Jugodoma.

Dolaze stranci, ali i nekadašnji zemljaci. Vlasnik stana kaže da su vrlo srećni nakon boravka u njemu, a mnogi se i vraćaju.

Stan je omaž moderni SFRJ, njenoj kinematografiji, ali i radničkoj klasi tog doba.

„Zato što nekako mislim da je današnja radnička klasa vrlo obespravljena i da nemaju prava koja su uživali u to vreme“, kaže Mario Milaković.

Ipak, današnje vreme je donelo nove pogodnosti, pa Jugodom tako ima moderan klima-uređaj i dobar bežični internet. Ako se to zanemari, Jugodom je pravi vremeplov. Kome je do vraćanja u lepši deo prošlosti, neka zapamti ovu zgradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво