Olimpijska baklja je skoro neuništiva

Jedina svrha olimpijske baklje jeste da gori i da se ne ugasi. To postiže pomoću malog kontejnera sa gasom zaštićenog aluminijumskim kućištem, koje bi verovatno izdržalo prolazak kroz Zemljinu atmosferu.

Jutjub kanal Šta je unutra (What's Inside) objavio je zanimljiv snimak sečenja jedne olimpijske baklje napravljene za ovogodišnje Igre u Riju.

Ono što je delovalo kao jednostavan posao ispostavilo se da je sve samo ne to. Dobar deo dana im je bio potreban da bi se izborili sa bakljom, kao i tri različite testere.

Baklja je toliko dobro napravljena da su na kraju morali sečenje da završe industrijskom testerom.

Vatra se održava po sličnom principu po kom rade najobičniji plastični upaljači. U osnovi baklje nalazi se kanistar sa gasom pod pritiskom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара