Skok bez padobrana za istoriju

Skakanje sa padobranom nije za one sa slabijim živcima, ali skakanje iz aviona bez padobrana je već ekstremni sport na potpuno drugom nivou.

Luk Ajkins će ovog vikenda pokušati da skoči sa više od 7.000 metara visine bez padobrana, a skok će biti uživo prenošen na televiziji.

„Da nisam nervozan bio bih glup. Govorimo o skakanju bez padobrana i shvatam to veoma ozbiljno. To nikako nije šala“, kaže Luk.

Do sada je izveo 18.000 skokova. Prvi put je skočio iz aviona sa 12, a od 16. godine počeo je sam da skače. Trenirao je nekoliko vrhunskih skakača, radio je i kao kaskader u nekoliko filmova, uključujući Ajron men 3.

Ajkins i njegov tim već mesecima planiraju skok i osmislili su mrežu na koju će sleteti. Njene dimenzije su oko 30 sa 30 metara, a razvučena je na visini od 20 spratova.

„Možda deluje velika kada se posmatra sa zemlje. Ali je skoro nevidljiva golom oku sa 7.000 metara visine“, objašnjava Luk.

Mreža je specijalno osmišljena da Luka bezbedno prihvati i ne odbaci ga kada bude pao na nju. Opremljena je svetlima koja će menjati boje kako bi mu bilo jasno da li je na dobrom putu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи